Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja

Toplotna črpalka zrak voda

Ogrevanje hiše na prijazen način - toplotne črpalke zrak voda

Toplotne črpalke za sanitarno vodo zrak voda izkoriščajo toploto zunanjega zraka. Delujejo do temperature zunanjega zraka - 20 °C. S pridobljeno toploto zraka ogrevajo ogrevalni sistem do + 65 °C. Toplotna črpalka za sanitarno vodo nudi ogrevanje sanitarne vode (do 60 stopinj) in je ločena od nizko temperaturnega ogrevalnega sistema (toplotna črpalka za talno ogrevanje).

Ločimo med dvema izvedbama toplotnih črpalk zrak voda, in sicer med kompletno ter ločeno izvedbo.
 

Zrak kot vir toplote - toplotna črpalka zrak voda

Zrak kot vir toplote lahko toplotne črpalke učinkovito uporabljajo na področjih z milejšim podnebjem (na primer na Primorskem), kjer lahko toplotne črpalke zrak voda pokrivajo celotne potrebe po toploti. V preostalem delu Slovenije je s stališča učinkovitosti primerneje uporabiti bivalentni način delovanja s pomožnim energetskim virom, ki ga lahko uporabljamo tudi za pripravo tople vode (na primer kotel na fosilna goriva ali biomaso). Največja pomanjkljivost zraka je, da takrat, ko je najbolj hladno, potrebujemo največ toplote, hkrati pa toplotna črpalka zrak voda v takih razmerah daje najmanjšo toplotno moč in je najmanj učinkovita. Ko se odločamo za ogrevanje s toplotno črpalko moramo paziti tudi na hrup, ki ga lahko povzroča zrak. Zato je potrebno predvideti pravilno postavitev in eventualne dušilnike zvoka.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo zrak voda izkoriščajo toploto zunanjega zraka. TČ zrak voda deluje do temperature zunanjega zraka -20°C. S pridobljeno toploto ogrevajo ogrevalni sistem do + 65°C. TČ za sanitarno vodo nudi ogrevanje sanitarne vode (do 60°C) in je primarno in ločeno od nizko temperaturnega ogrevalnega sistema (TČ za talno ogrevanje).

Vas zanima, na kakšne načine lahko poteka ogrevanje hiše? Kontaktirajte nas za nasvet in z veseljem vam bomo pomagali in poiskali najprimernejšo rešitev za vašo situacijo.

Delovanje toplotne črpalke zrak-voda »

Izberite toplotno črpalko, ki najbolj ustreza vašim potrebam in zahtevam. Glede na temperaturne nivoje, vire in stalnost, ločimo:
  • TČ za ogrevanje zemlja voda
  • TČ za ogrevanje voda voda
  • TČ za sanitarne vode zrak voda