Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Prezračevanje

Prezračevalni sistemi in prezračevanje z rekuperacijo

Pohištvo, barve, laki ter cigaretni dim sproščajo škodljive pline, ki so krivci za slab zrak v prostoru. Prav tako na naše počutje vplivajo vlaga iz kuhinje, kopalnice in sanitarij ter CO2. Neustrezno odstranjevanje vlage in škodljivih plinov povzroča obolenja dihal ter povzroča slabo počutje. Prezračevalni sistemi so odlična rešitev za svež zrak, dobro počutje in ohranjanje zdravja.
 

Prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje z rekuperacijo preprečuje oz. odstranjuje umazan zrak v prostoru. Prezračevalni sistem poskrbi, da v prostor pride čist in svež zrak. Da pa preprečimo velike toplotne izgube, se del toplote iz umazanega zraka preko rekuperatorja prenese na svež zrak.

Prezračevalni sistemi zagotavljajo svež zrak v prostoru in racionalno uporabo energijo. Lahko rečemo, da prezračevanje hiše oz. prostorov ustvarja ugodno bivalno okolje. Vse višje cene energije in želja po zmanjšanju izpusta CO2 sta privedla do gradnje sodobnih objektov. V sodobne objekte vgrajujemo tesnilna okna in vrata, poleg tega pa so objekti dobro izolirani, zaradi česar moramo omogočiti dodatno prezračevanje z rekuperacijo. S pomočjo rekuperatorjev se svež zrak greje na račun onesnaženega zraka. Svež in dobro prezračen prostor pa je pogoj za dobro počutje, saj so slabo prezračeni in vlažni prostori pogosto vzrok obolenj dihal in vzrok alergij. Zagotovite si visoko kakovosten prezračevalni sistem v podjetju Štrus Instalacije.

Pri nas so vam na voljo visoko kakovostni prezračevalni sistemi, prav tako pa tudi učinkoviti sistemi za ogrevanje:
  • solarni sistemi
  • centralno ogrevanje
  • ogrevanje s toplotno črpalko
  • plinske inštalacije
 

Prezračevanje hiše je pomembno za zdravje in boljše počutje

Prezračevanje hiše je pomembno za dobro počutje. Zato je prezračevanje prostorov pomembno v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko se poslužujemo gretja. Prezračevanje hiše in prostorov je pomembno zato, ker se na ta način iz prostorov odstrani vlaga, ki bi drugače povzročala plesen in zdravstvene težave.

Prezračevanje hiše poskrbi tudi, da se iz hiše odstranijo neprijetne vonjave, odvečni ogljikov dioksid in določen del prašnih delcev, ki lahko prav tako škodijo našemu zdravju, saj povzročajo alergije. S prezračevanjem pride v prostor tudi več kisika, ki pripomore k dobremu počutju vsakega posameznika.

 

Prezračevanje hiše s pomočjo prezračevalnih sistemov

Prezračevanje hiše največkrat opravimo tako, da odpremo vsa okna in po možnosti tudi vrata ter na ta način ustvarimo prepih. Prepih iz prostorov odpihne vlago in prašne delce ter poskrbi za dovod svežega zraka v prostor.

Danes poznamo sodobnejše načine prezračevanja. Tako si lahko omislimo sodobna okna, ki že imajo vgrajen prezračevalni sistem. Tak prezračevalni sistem poskrbi, da lahko zračimo prostore, ne da bi pri tem odpirali okna. Najbolje pa bomo za prezračevanje prostorov poskrbeli, če si bomo omislili samostojen prezračevalni sistem, ki bo skrbel za prezračevanje prostorov našega doma ali pisarne. V podjetju Instalacije Štrus vam za prijetnejše bivanje nudimo različne prezračevalne sisteme ter pomoč pri izbiri vam najprimernejšega prezračevalnega sistema.

 

Prezračevalni sistem in kroženje zraka v prostoru

Prezračevalni sistem, ki skrbi za prezračevanje hiše, poleg vlage in umazanije iz zraka odvede tudi topel zrak iz prostora. Posledica tega je ohlajanje prostorov. Da ne bi bilo ogrevanje stanovanja neracionalno, imajo v ta namen, sodobni prezračevalni sistemi vgrajene rekuperatorje, ki poskrbijo, da se toplota iz prezračevalnega sistema vrne nazaj v prostor. Tako prezračevanje tudi pozimi ne bo neprijetno, saj med samim prezračevanjem hiše ne boste čutili mraza.

 

Prezračevanje prostorov in vzdrževan prezračevalni sistem

Prezračevanje prostorov bo učinkovitejše, če bo prezračevalni sistem dobro vzdrževan in servisiran. Še posebej problematični del sistemov za prezračevanje znajo biti cevi za prezračevanje. Cevi za prezračevanje so ponavadi nekoliko težje dostopne, zato jih pri vzdrževanju oziroma čiščenju velikokrat zanemarimo. Zaradi tega se v ceveh za prezračevanje velikokrat nabere umazanija. Za brezhibno delovanje prezračevalnega sistema vam priporočamo, da generalno čiščenje in servisiranje prezračevalnega sistema prepustite usposobljenim mojstrom.

Strojne inštalacije vseh vrst, ter svetovanje glede izbire in servisiranja so vam na voljo v podjetju Štrus.