Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Ogrevanje

Kvalitetna instalacija sistema za ogrevanje doma je zelo pomembna saj je od nje odvisna tako kvaliteta ogrevanja kot stroški, ki so z ogrevanjem povezani. V podjetju Instalacije Štrus izvajamo inštalacije vseh vrst naprednih ogrevalnih sistemov. Znani smo po strokovnem in kakovostno opravljenem delu, za katerim tudi stojimo, saj za vse izvedene instalacije dajemo 5-letno garancijo na kvalitetno izvedbo vseh sistemov.

Ogrevalne sisteme lahko razdelimo glede na vir ogrevanja (biomasa, plin, toplotne črpalke) in na način ogrevanja objekta (radiatorsko, talno, stensko gretje...).

Nudimo vam lahko celovito storitev od svetovanja, dobave in instalacije ogrevalnega sistema. Za informacije in svetovanje smo vam na voljo na telefonu 041 944 610 ali pa nas kontaktirajte prek emaila info@instalacije-strus.si oz. prek kontaktnega obrazca.
 

Ogrevalni sistemi – glede na vir ogrevanje

Izvajamo instalacije vseh naprednih ogrevalnih sistemov. Posebej smo specializirani za instalacije sodobnih okolju prijaznih sistemov za ogrevanje, ki kot toplotni vir uporabljajo biomaso, toplotne črpalke vseh vrst, plinske in solarne instalacije.


Ogrevanje na biomaso

Ogrevanje na biomaso je v z gozdovi bogati Sloveniji vedno bolj priljubljena in cenovno ugodna izbira. Za okolju in žepu prijazen način ogrevanja pa je v prvi vrsti potrebno izbrati kakovostno kurilno napravo (peči oz. kotli na biomaso), ki omogočajo minimalen vpliv na okolje.


Ogrevanje na plin

Zemeljski plin je energent z zelo velikim toplotnim izkoristkom in ugodno ceno in je dobra izbira za ogrevanje vašega doma. Ogrevanje na plin je okolju je prijaznejši kot druga fosilna goriva. Obenem so plinski ogrevalni sistemi zelo varni in niso zahtevni za vzdrževanje.


Ogrevanje s toplotnimi črpalkami

Ogrevanje s toplotnimi črpalkami je prihodnost ogrevanja objektov. Toplotne črpalke zagotavljajo energetsko najučinkovitejši način primernega bivalnega okolja. Saj omogočajo ogrevanje in hlajenje na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici zraka, zemlje ali vode in jo nato prenese v hišo.


Načini ogrevanja objektov

Ne glede na energetski vir ogrevanja objekta lahko izbiramo med različnimi načini kako bomo centralno ogrevali objekt. V Instalacijah Štrus izvajamo inštalacije vseh možnih načinov centralnega ogrevanja od klasičnih radiatorjev do talnega in stropnega ogrevanja.


Talno ogrevanje

Talno ogrevanje oz. talno gretje je nizkotemperaturno ogrevanje je vedno bolj priljubljeno ogrevanje, ki je primerno predvsem za novogradnje - kot samostojno gretje ali v kombinaciji z radiatorskim ali konvektorskim ogrevanjem, odvisno od namembnosti objekta. Pri talnem ogrevanju je bistvenega pomena izračun toplotnih izgub, katerega vam izdelamo in na podlagi izračuna določimo potrebne moči talnega ogrevanja za vsak prostor posebej.


Radiatorsko ogrevanje

Radiatorsko ogrevanje je najbolj pogosto uporabljeno centralno ogrevanje. Odlikujeta ga ugodna cena in preprosta vgradnja ter enostavno vzdrževanje in čiščenje. Radiatorji morajo biti pravilno dimenzionirani in montirani, če želimo kvalitetno ogrevane prostore.


Konvektorsko ogrevanje

Konvektorsko ogrevanje je način ogrevanja za katerega se uporabniki še ne odločajo tako pogosto. Kot pove že samo ime, konvektorsko gretje deluje po principu konvekcije. Ogrevanje poteka s pomočo toplega zraka, ki vstopa s spodnje strani in se ogreje na grelnikih, ki jih sestavljajo narebrene bakrene ali jeklene ogrevalne cevi.


Stensko ogrevanje

Stensko ogrevanje oz. stensko gretje je način ogrevanja, ki deluje na principu nizkotemperaturne izmenjave toplote in omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Zaradi nizkotemperaturnega prestopa toplote so sistemi za stensko ogrevanje energijsko izredno varčni, poleg tega pa so tudi konstrukcijsko enostavni ter cenovno dostopni.


Stropno ogrevanje

Stropno ogrevanje je sodoben način za ogrevanje in hlajenje objektov. Za mnoge je stropno gretje za mnoge še vedno popolna novost, a tehnologija za stropno gretje ni več tako nova, da ne bi bila preizkušena in zanesljiva. S svojo zasnovo stropno hlajenje in ogrevanje zagotavljata, da se stanovanje pozimi ne ohladi, poleti pa ne pregreva, zato zlahka vzdržujete želeno temperaturo.