Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Konvektorsko hlajenje

Ogrevanje stanovanja, stanovanjske hiše ali poslovnega prostora je ena najpomembnejših stvari, ki se ji je treba posvetiti že pred gradnjo objekta, lahko pa seveda tudi pri prenovi. Na našem področju je toplozračno ali konvektorsko ogrevanje manj pogosto, saj se večina ljudi odloča za bolj 'tradicionalne' oblike ogrevanja. Konvektorji za ogrevanje so v evropskem prostoru namreč še vedno bolj izjema kot pravilo, čeprav ima konvektorsko ogrevanje številne prednosti. Konvektorsko gretje je lahko primarno ali sekundarno ogrevanje, lahko pa ga kombiniramo tudi z drugimi grelnimi telesi, na primer z radiatorji in talnim gretjem.
 

Konvektorsko ogrevanje – značilnosti

Kot že samo ime pove, deluje konvektorsko gretje po principu konvekcije. Gre za ogrevanje s pomočjo toplega zraka. Zrak vstopa s spodnje strani in se ogreje na grelnikih, ki jih sestavljajo narebrene bakrene ali jeklene ogrevalne cevi. Zrak nato na sprednji ali zgornji strani ponovno izstopi.

Zakaj so pri nas konvektorji za ogrevanje oziroma konvektorsko ogrevanje v primerjavi z drugimi oblikami ogrevanja prostorov še vedno v manjšini, pravzaprav ne vemo, Eden od razlogov je morda v tem, da  ogrevalne cevi zasedejo nekoliko več prostora, kot cevi za ogrevanje z vodo.


Konvektorsko gretje in kombiniranje s sistemom prezračevanja

Konvektorji za ogrevanje so lahko podobno kot prezračevalni sistemi namenjeni tudi hlajenju zraka, če imajo vgrajen ventilator, hkrati pa lahko sistem za konvektorsko ogrevanje poskrbi tudi za filtriranje in sušenje zraka. Čeprav ogrevalne cevi za konvektorsko gretje zasedejo nekaj več prostora, pa lahko konvektorje priključimo na enocevni ali dvocevni sistem centralnega ogrevanja. Konvektorji so lahko ventilatorski, stropni ali talni, prednost drugih dveh je predvsem v tem, da zasedejo manj prostora.vedno ustrezna – poleti prijetno hladna, pozimi pa domačno topla.