Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke ponujajo energetsko najučinkovitejši način zagotavljanja primernega bivalnega okolja. Omogočajo namreč ogrevanje in hlajenje na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Toplotna črpalka lahko tako pridobi toploto iz zraka, zemlje ali vode in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt. Mlado in ambiciozno podjetje Instalacije Štrus izvaja instalacije toplotnih črpalk obenem pa vam v svojem prodajnem programu nudi kvalitetne toplotne črpalke vseh vrst.

Če imate kakršnokoli vprašanje glede delovanja toplotnih črpalk, različnih proizvajalcih in instalaciji toplotnih črpalk nas lahko pokličeta na 041 944 610 ali nas kontaktirate prek emaila info@instalacije-strus.si oz. prek kontaktnega obrazca.
 

Vrste toplotnih črpalk

V osnovi lahko toplotne črpalke razdelimo na tri glavne vrste, glede na vir energije, ki ga izkoriščajo, zrak, voda ali zemlja:

Toplotne črpalke zrak voda
Toplotne črpalke voda voda
Toplotne črpalke zemlja voda
Toplotne črpalke zrak voda kot toplotni vir izkoriščajo zunanji zrak in so učinkovite ogrevalne naprave s katerimi lahko, v kombinaciji z drugim načinom ogrevanja, ogrevamo tako stanovanjske kot poslovne objekte. Toplotne črpalke voda voda kot vir toplote izkoriščajo podtalnico. Ta vrsta toplotnih črpalk je primerna za uporabo skozi celotno leto, z njo pa lahko poleg stanovanjskih in poslovnih objektov ogrevamo tudi sanitarno vodo. Toplotne črpalke zemlja voda za ogrevanje izkoriščajo toplotno energijo, ki je shranjena v zemlji. Tudi s to vrsto toplotnih črpalk lahko ogrevamo prostore različnih objektov kot tudi sanitarno vodo.Toplotne črpalke: Proizvajalci

V podjetju Instalacije Štrus vam v svojem prodajnem programu nudimo toplotne črpalke različnih priznanih tujih in domačih proizvajalcev. Med njimi so tudi trije vrhunski proizvajalci – NIBE, Daikin in Termotehnika.

Toplotne črpalke Nibe
Toplotne črpalke Daikin
Toplotne črpalke Termotehnika
Švedski proizvajalec toplotnih črpalk NIBE je vodilni proizvajalec naprav za ogrevanje v Skandinaviji, na Poljskem in Češkem. Toplotna črpalka NIBE je opremljena s sofisticirano tehnologijo, hkrati pa je enostavna in uporabniku prijazna. Priklopimo jo lahko na ogrevalni sistem z radiatorji, ventilatorskimi konvektorji ali talnim ogrevanjem. Na voljo so vam različne toplotne črpalke NIBE, ki se razlikujejo glede na namembnost. Vsako pa je mogoče kombinirati z dodatno opremo. Toplotno črpalko Daikin Altherma japonskega proizvajalca odlikujejo napredna tehnologija, visoka učinkovitost in dostopne cene. Toplotna črpalka Daikin je zaradi svoje funkcionalnosti primerna pravzaprav za skoraj vsak tip gradnje in je učinkovita rešitev za sanitarno toplo vodo. Zanesljivo deluje v vseh klimatskih razmerah – tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Toplotna črpalka Termotehnika, ki je plod slovenskega znanja in večletnih izkušenj, za svoje delovanje ne uporablja fosilnih goriv, ampak električno gorivo. Ogrevalne naprave so tako izjemno prijazne do okolja, hkrati pa so tudi varčne in omogočajo visoke prihranke pri rabi energije. Toplotne črpalke Termotehnika, ki so delno sofinancirane s strani Ekosklada, zagotavljajo izjemno učinkovitost in tudi visoke denarne prihranke. Opremljene so z vsemi potrebnimi certifikati, ki kažejo na ustreznost in skladnost produktov z mednarodnimi standardi varnosti in kakovosti.


Subvencije za ogrevanje - Eko sklad

Ekološki načini ogrevanja ne predstavljajo več tako velikega stroška, da si ga ne bi mogli privoščiti. Subvencije za ogrevanje, ki jih omogoča Eko skad pomembno zmanjšajo strošek investicije. Eko sklad prek finančnih spodbud subvencionira nakup in montažo toplotnih črpalk, ki omogočajo zelo učinkovito alternativno ogrevanje stanovanja in pripravo tople sanitarne vode. Več o subvencijah za ogrevanje si lahko prebereta na http://www.instalacije-strus.si/subvencije-za-ogrevanje.

Če imate kakršnokoli vprašanje glede subvencij, delovanja in montaže toplotnih črpalk nas lahko pokličeta na 041 944 610 ali nas kontaktirate prek emaila info@instalacije-strus.si oz. prek kontaktnega obrazca.Toplotne črpalke - prednosti

Toplotne črpalke bodo vaš dom učinkovito ogrele, hkrati pa z njihovo uporabo ne boste škodovali okolju. Pri podjetju Instalacije Štrus vam jih lahko namestimo tudi v starejše objekte, ne samo v novogradnje.
 
Prednosti toplotnih črpalk so izjemne

Toplotne pumpe uspešno in učinkovito ogrevajo prostore v hiši in segrevajo sanitarno vodo. Z njihovo namestitvijo boste veliko prihranili, saj za svoje delovanje porabijo veliko manj električne energije, zato se ne ustrašite malo višje cene za toplotne črpalke glede na druge ogrevalne sisteme, ker se vam bo nakup kmalu povrnil. Ogrevalne naprave potrebujejo tudi zelo malo vzdrževanja, njihovo odlično delovanje pa boste lahko koristili desetletja. Končna cena za toplotne pumpe je odvisna predvsem od velikosti prostorov, ki jih želite ogrevati, oddaljenosti od vira toplote in same moči naprave. Uporaba toplotne črpalke ima prednosti tudi v poletnih časih, saj bo vaše prostore ravno tako učinkovito ohladila, kot pozimi ogrela. Za namestitev ne potrebujejo veliko prostora in njihova vgradnja ne bo veliko posegla v hišne prostore. Delovanje toplotne črpalke je tako tiho, da se ga boste zavedali samo zato, ker bodo vaši prostori prijetno topli ali ohlajeni.

Toplotne črpalke - prednosti in njihovo delovanje

Toplotne pumpe toploto, ki jo odvzamejo okolici – zraku, vodi, zemlji, kjer je torej toplota akumulirana, pretvorijo v toploto za vaš dom. Toplota, ki jo pretvarjajo, je energija sonca, kar pomeni, da boste z namestitvijo toplotne pumpe v vaš dom za ogrevanje uporabljali obnovljive vire in pomagali pri skrbi za okolje. Toplotne črpalke prenesejo toploto do poljubne točke v ogrevalnem sistemu preko posebnih tekočin, ki spremenijo svoje agregatno stanje. Hladiva za toplotne pumpe ne škodujejo okolju. Delovanje toplotne črpalke je odlično tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, kar vsekakor štejemo med omembe vredne prednosti.
 
Izvedbene možnosti

Ogrevalne naprave so lahko kompaktne, se pravi, da je cel sistem nameščen na enem mestu ali pa so posamezni deli naprave nameščeni na različnih lokacijah. Glede na dostopnost virov toplote vam v našem podjetju namestimo toplotne pumpe zemlja voda, zrak voda in toplotne črpalke voda voda.

Z vgraditvijo toplotnih črpalk priznanih proizvajalcev se boste zagotovo pridružili mnogim zadovoljnim uporabnikom. Ne pozabite na ostale prednosti, saj vam bo hvaležna tudi narava!

 

Delovanje toplotne črpalke

Investicija v toplotno črpalko za sanitarno vodo ali ogrevanje našega doma je po začetnem nekoliko višjem vložku hitra polna prihrankov. Nakup toplotne črpalke je podprt s strani Eko sklada, ki ponuja subvencije za nakup sistema za alternativno ogrevanje hiše. V nadaljevanju si oglejmo delovanje toplotne črpalke zrak voda, voda voda, zemlja voda in zrak zrak.
 
Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda temelji na pridobivanju energije iz zunanjega zraka in prevajanju le-te v notranjost hiše ali stanovanja. Nekateri jo uporabljajo samo za ogrevanje sanitarne vode. Delovanje je sicer omejeno na zunanjo temperaturo zraka približno -20°C, toda za Slovenijo je to več kot zadostna spodnja meja. Ker večja montažna dela niso potrebna, lahko rečemo, da gre za najcenejše ogrevanje. Delovanje toplotne črpalke zrak voda je še posebno na Primorskem izredno učinkovito, saj je njen grelni izkoristek višji kot drugje.
 
Kako deluje toplotna črpalka voda voda

Toplotna črpalka voda voda deluje s pomočjo podtalnice. Kadar takšna izraba ni možna bodisi zaradi zaščitenega območja ali prevelike globine podtalnice, poteka delovanje tako, da odvzema toplotno energijo površinskim vodam s pomočjo izmenjevalca toplote. V primeru izkoriščanja podtalnice je za inštalacijo in optimalno delovanje toplotne črpalke voda voda potreben malo večji poseg v okolico – vrtanje globoke vrtine. Toplotna pumpa voda voda ima najvišji energetski izkoristek od vseh toplotnih črpalk, kar pri odločanju o nakupu toplotne pumpe ni zanemarljiv faktor.
 
Toplotna črpalka zemlja voda

Njeno delovanje temelji na odvzemanju nakopičene sončne energije v zemlji in se preko izmenjevalca toplote prenese v ogrevalni sistem stanovanja ali hiše in za ogrevanje sanitarne vode. Montaža toplotne pumpe za pripravo sanitarne vode ali talnega ogrevanja prostorov zahteva večji poseg v okolico, saj je potrebno v zemljo vkopati zemeljske kolektorje, zemljišče pa ne sme biti asfaltirano ali kakorkoli pozidano.
 
Delovanje toplotne črpalke zrak zrak

Toplotna črpalka zrak zrak je, kar se tiče ogrevanja sanitarne vode, malce okrnjena. Toplotna črpalka zrak zrak namreč ne more ogrevati vode, saj gre za klima napravo, ki lahko ogreva oz. hladi le zrak. Te naprave so zelo primerne so za vse, ki imajo za ogrevanje sanitarne vode že vgrajen sistem, hkrati pa bi radi dopolnili sistem ogrevanja objektov. Izberite Instalacije Štrus in najcenejši sistem ogrevanja!

 

Princip delovanja toplotne črpalke in njena samogradnja

Če želite, da bo delovanje toplotne pumpe brezhibno, za to zaprosite strokovnjake. Samogradnja toplotne črpalke ni najprimernejša rešitev, saj lahko zaradi nestrokovnosti pride do večjega števila napak, ki jih je kasneje težko ali pa nemogoče odpraviti. Princip delovanja toplotne črpalke, pa naj si bo to toplotna črpalka voda voda, zrak voda ali zemlja voda, bo brezhiben, če vam jo bodo postavili usposobljeni strokovnjaki podjetja Inštalacije Štrus, kjer so cene toplotnih črpalk zelo ugodne. Ob pogledu na cenik toplotnih črpalk boste zlahka ugotovili, da se vam samogradnja toplotne črpalke ne izplača.
 
Samogradnja toplotne pumpe je tvegana odločitev

Brezhibno delovanje vam bo prineslo veliko zadovoljstvo. Samogradnja toplotne črpalke pa k temu sigurno ne bo pripomogla, saj vam bodo veliko negodovanja povzročili že sami problemi med postavitvijo ogrevalne naprave, da o poznejših problemih, ki jih prinese nestrokovna izvedba niti ne govorimo. Samogradnja toplotne črpalke naj ne bo več vaša ideja, ker si boste z njo nakopali preveč skrbi. Naj si gre za toplotne pumpe voda voda, zemlja voda, zrak voda, zrak zrak ali toplotne črpalke za sanitarno vodo, cene pri podjetju Inštalacije Štrus so tudi skupaj z montažo izjemno privlačne.
 
Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo in pravilen izbor naprave

Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo je zelo pomembno, saj toplo vodo potrebujemo skozi vso leto, medtem ko pride gretje v poštev le v hladnih in  zimskih mesecih. Pri nas so vam na voljo toplotne črpalke Termotehnika, Nibe in Daikin Altherma.

Princip delovanja toplotne črpalke voda voda in zrak voda - takšna črpalka je primerna za gretje sanitarne vode, lahko pa se odločimo tudi za toplotno pumpo zemlja voda. Pri odločitvi, katero črpalko boste izbrali, morate upoštevati dejavnike, ki so pomembni za delovanje toplotne črpalke zemlja voda, delovanje toplotne pumpe zrak voda ali katerega drugega tipa toplotnih črpalk in potrebe vašega objekta. Med pomembne dejavnike zagotovo spadata energetska potreba objekta in vir toplote, ki nam je na razpolago.

Toplotna črpalka bo delovala brezhibno tudi s pomočjo pravilnega in rednega vzdrževanja in servisiranja. Za kakršnekoli informacije v zvezi z vzdrževanjem in servisiranjem se obrnite na podjetje Instalacije Štrus, kjer vam bodo prijazno svetovali in pomagali pri nakupu toplotne črpalke. Cenik z individualno ponudbo se izdela po ogledu posameznega objekta.

 

Toplotne črpalke za ogrevanje objektov

Toplotne črpalke na zunanji zrak

Toplotne črpalke zrak voda izkoriščajo toploto zunanjega zraka. Delujejo do temperature zunanjega zraka -20°C. S pridobljeno toploto ogrevajo ogrevalni sistem do +65°C. Ogrevanje sanitarne vode (do 60°C) je primarno in ločeno od nizko temperaturnega ogrevalnega sistema (talno ogrevanje). Toplotne črpalke za sanitarno vodo, nudijo zelo varčen način ogrevanja sanitarne vode.

Toplotna črpalka zrak voda >>


Zemeljski kolektor

Sončna energija se poleti shrani v zemlji. V zemljo se shranjuje neposredno z osončenjem ali posredno z vetrom in dežjem. Uporaba energije, shranjene v zemlji, je zelo ekonomičen sistem ogrevanja. Z zemeljskim kolektorjem se toplota odvzema zemlji. Globina vgradnje je cca 20 cm pod lokalno linijo zmrzovanja.

Toplotna črpalka zemlja voda >>


Podtalnica

Če je prisotna podtalnica na sprejemljivi globini, se lahko uporablja kot vir toplote. Podtalnica ima vse leto konstantno temperaturo med 8 in 12 °C, zato je izkoristek zelo visok. Za hiše z nizkimi toplotnimi izgubami in pri črpanju podtalnice iz večjih globin je potrebno preveriti, ali se glede na skupni izkoristek (pogonski moči toplotne črpalke prištejte pogonsko moč potopne črpalke) tak sistem še izplača, ali pa je smotrneje izbrati drug vir toplote. Tak sistem bi pomenil previsoko investicijo glede na prihranke, grelno število pa je občutno nižje.

Toplotna črpalka voda voda >>