Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda

Si želite dolgoročno znižati strošek ogrevanja? Želite pomagati pri ohranjanju našega naravnega okolja?

V kolikor ste na zastavljeni vprašanji odgovorili pozitivno, ste na pravi spletni strani.

Pokličite nas na telefonsko številko 041 944 610 ali nam pišite na info@instalacije-strus.si ali pošljite povpraševanje in dogovorili se bomo za brezplačen ogled in svetovanje.Toplotne črpalke zrak voda NIBETM
 
Nibe F2030


Zrak voda NIBETM F2030
Več informacij o izdelku

Pošlji povpraševanje
Nibe F2040


TČ zrak voda NIBETM F2040
Več informacij o izdelku

Pošlji povpraševanjeNibe F2120


 Zrak/voda NIBETM F2120
Več informacij o izdelku

Pošlji povpraševanjeNibe F2300


Zrak/voda NIBETM F2300
Več informacij o izdelku

Pošlji povpraševanjeNibe Split paketi od 1 do 6


TČ zrak voda NIBETM SPLIT paketi od 1 do 6
Več informacij o izdelku

Pošlji povpraševanje
 Toplotne črpalke VAILLANT
 
Vaillant arotherm vwl 55/3 - 155/3 A


VAILLANT aroTHERM VWL 55/3 – 155/3 A
Več informacij o izdelku
Pošlji povpraševanje
Vaillant geotherm hybrid


TČ VAILLANT geoTHERM hybrid
Več informacij o izdelku
Pošlji povpraševanjeVaillant arostor vwl 290/4

TČ za sanitarno vodo aroSTOR VWL 290/4
Več informacij o izdelku
Pošlji povpraševanjeVaillant flexotherm in flexocompact exclusive

TČ flexoTHERM exclusive in flexoCOMPACT exclusive
Več informacij o izdelku
Pošlji povpraševanjeToplotne črpalke zrak voda DAIKIN
 
Daikin altherma

Zrak voda DAIKIN ALTHERMA
Več informacij o izdelku
Pošlji povpraševanje
 


Toplotna črpalka zrak voda je stroškovno najcenejša toplotna črpalka, saj omogoča zelo enostavno vgradnjo in preprosto vzdrževanje, kar se pri tovrstnih ogrevalnih sistemih najbolj pozna pri ceni same naprave. Je pa nekoliko odvisna od podnebnih razmer, kjer stoji vaša hiša, ki jo želite ogrevati, saj je izkoristek te naprave možen do približno – 20 °C, kar za Slovenijo ne predstavlja velikega problema, vseeno pa se najbolj priporoča za primorsko regijo, saj je tam izkoristek te naprave višji kot drugje. Omejena je tudi velikost zgradbe, za katero je ta tip črpalke primeren, in sicer je najboljši izkoristek v stavbah velikosti do približno 100 m2, v večjih stavbah pa je potrebna kombinacija še z drugimi ogrevalnimi sistemi.

 

 

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak vodaNajpomembnejša prednost je, da TČ zrak voda porabi veliko manj električne energije v primerjavi z navadnimi električnimi grelci, zato se ekonomičnost nakupa hitro pokaže. Zelo primerna je za ogrevanje sanitarne vode, saj lahko ogreje do 1.400 litrov sanitarne vode na dan, zato je primerna za tovrstno uporabo tudi v objektih, kjer je potrošnja sanitarne vode večja. Ko ima ozračje 5 °C ali več, lahko ta tip toplotne črpalke brez težav segreje vodo do 70 °C. Najbolj priporočljiva temperatura je približno 60 °C, saj je to temperatura, ki zelo zmanjša možnost za nastanek legionele v sanitarni vodi. Najbolj varčno delovanje naprave dosežemo, če vodo segrevamo do maksimalno 55 °C, s čimer dosežemo tudi to, da se vodni kamen manj nalaga in da so izgube toplote v zbiralniku toplotne energije in ceveh manjše. Svetujemo segrevanje na okoli 60 °C, da preprečimo nastajanje legionele. Omogoča stensko, stropno ali talno ogrevanje ali hlajenje prostorov, omogoča pa tudi, da se poleti odvečna toplotna energija uporablja za ogrevanje vode v bazenu.

Toplotna črpalka črpa energijo iz zunanjega zraka, zemlje ali podtalnice ter z izkoristkom pridobljene toplotne energije ogreva vodo, ki jo potrebujemo za naš ogrevalni sistem ali pa zgolj za ogrevanje sanitarne vode. Na izbiro so toplotne črpalke:

 • zrak voda,
 • voda voda in
 • zemlja voda.


Katera je najbolj primerna za vas, je odvisno od različnih dejavnikov, eden pomembnejših je odstotek zmožnosti izkoristka določenega naravnega vira (zrak, voda, zemlja), kjer stoji vaša hiša oz. objekt. Pošljite povpraševanje in pomagali vam bomo izbrati najprimernejšo za vas.

 • energetsko in ekonomično najboljša rešitev za ogrevanje in hlajenje bivalnih prostorov,
 • sposobna pridobiti kar do 75 % toplotne energije iz naravnih obnovljivih virov kot so voda, zemlja in zrak,
 • ekološka rešitev ogrevanja in hlajenja privatnih ali poslovnih prostorov, saj je onesnaževanje okolja zmanjšano za kar 60 % v primerjavi z ogrevanjem s fosilnimi gorivi,
 • bistveno manjši ustvarjalec emisij CO2 kot naprave, ki za svoje delovanje uporabljajo fosilna goriva,
 • lahko subvencionirana s sredstvi iz EKO sklada,
 • najbolj varčen način ogrevanja in hlajenja, saj dolgoročno močno zniža stroške,
 • primerna le, če je prave velikosti oz. zmogljivosti za določeni objekt?

Premajhna toplotna črpalka v poletnem času ne bo mogla zagotavljati dovolj hladnega zraka za hlajenje vaše hiše in v zimskem času ne bo dovolj ogrela vaših bivalnih prostorov. Zmogljivosti prevelike pa ne boste mogli izkoristiti v popolnosti, ker se bo prepogosto izklapljala in vklapljala, kar vpliva tudi na njeno življenjsko dobo, saj se bodo mehanski deli v črpalki hitreje obrabljali.

Ni vseeno, kdo vam toplotno črpalko vgradi, saj se ob napačni vgradnji lahko naredi ogromno napak, ki jih je kasneje težko ali pa v več primerih tudi nemogoče odpraviti.

Zato vam toplo priporočamo, da:

 • nas kontaktirate,
 • se dogovorimo za brezplačni ogled in svetovanje ter
 • vgradnjo prepustite našim strokovnjakom.

Na naprave in naše delo vam nudimo tudi ustrezno dolgo garancijo (čas garancije je odvisen od naprave, ki jo kupite) in tudi primerno vzdrževanje in servis vgrajene naprave.

Izkoristite subvencijo EKO sklada!!!

Investicija za toplotno črpalko se kaj hitro povrne, še posebej, če ob nakupu izkoristite ugodnosti EKO sklada. Zgolj zaradi uporabe brezplačnih naravnih virov toplotne energije (zrak, voda, zemlja) bi se investicija že tako ali tako hitro povrnila, zato je uporaba tovrstnih naprav prihodnost za ogrevalne in hladilne sisteme. Te naprave so prijazne do okolja, ker proizvedejo bistveno manj emisij CO2 in tako praktično ne onesnažujejo naravnega okolja, njihov izkoristek naravnih virov pa je do kar 75 % zmogljivosti same naprave, zaradi česar strošek za nakup fosilnih goriv ni več potreben. Za svoje delovanje toplotna črpalka potrebuje le nekaj električne energije, kar je v povezavi s stroškom za fosilna goriva bistveno ceneje, hkrati pa tudi električne energije porabi bistveno manj kot katerikoli drugi električni grelniki. Poleg tega je življenjska doba toplotnih črpalk več deset let, s čimer ni zagotovljena zgolj povrnitev stroška investicije, ampak tudi kar zajeten prihranek denarja, ki ga boste lahko potrošili v druge namene. Sama postavitev te naprave v vašo hišo ne zahteva veliko prostora, še posebej če jo primerjamo s starimi ogrevalnimi sistemi, zaradi česar ni velikega posega v same hišne prostore. Delovanje toplotne črpalke je izjemno tiho, tako da vas hrup ne bo motil v vašem vsakdanjem življenju. Da naprava deluje, boste vedeli zgolj zato, ker vam bo prijetno toplo ali hladno (odvisno od letnega časa) v vaših bivalnih prostorih.

Delovanje toplotnih črpalk je podobno hladilniku. Razlika je v tem, da hladilnik s pomočjo prejete toplotne energije iz okolice uparja tekočino, zaradi česar se energija oddaja na določenem mestu v hladilniku po principu Carnotovega krožnega procesa, toplotna črpalka pa deluje tako, da iz okolice prejeto toplotno energijo hrani v toplotnem zbiralniku in jo nato oddaja v prostor, ki ga želimo ogreti. Kot energetske vire, ki se s pomočjo sončnih žarkov ves čas obnavljajo, lahko izkorišča podtalno vodo ali zunanji zrak ali zemeljsko toploto. Vsi ti trije energetski viri so izključno iz naravnega okolja in zato povsem brezplačni, zaradi česar se strošek ogrevanja dolgoročno zelo zmanjša, hkrati pa se za ogrevanje ne izkoriščajo fosilna goriva, ki onesnažujejo okolje. Toplotna črpalka zrak voda za svoje delovanje izkorišča zunanji zrak, deluje pa podobno kot inverterska klimatska naprava, le da je zmogljivejša.