Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Centralno ogrevanje

V podjetju Instalacije Štrus izvajamo vse strojne inštalacije tako pri novogradnjah kot tudi pri adaptacijah hiš in stanovanj. Pri ogrevanju je bistvenega pomena izbira pravih materialov ter kakovostna izdelava. V podjetju Instalacije Štrus zato uporabljamo najkakovostnejše materiale, ki so prisotni na tržišču. Centralno ogrevanje zajema:
 

Radiatorsko centralno ogrevanje

Ogrevala dovajajo v prostor toploto iz centralnega ogrevalnega sistema s prestopom ali konvekcijo. Najbolj razširjeno ogrevalo je radiator, ki segreva zrak, ki zaradi temperaturnih razlik kroži po prostoru. Stene, strope in tla segreva topel zrak in sevanje, ki ga oddaja radiator. Radiatorsko ogrevanje odlikujeta preprosta ter cenovno ugodna vgradnja ter enostavno vzdrževanje in čiščenje.
 

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je nizkotemperaturno centralno ogrevanje, ki je primerno predvsem za novogradnje, kot samostojno ogrevanje ali v kombinaciji z radiatorskim ali konvektorskim ogrevanjem, odvisno od namembnosti objekta. Pri talnem ogrevanju je bistvenega pomena izračun toplotnih izgub katerega vam izdelamo in na podlagi izračuna določimo potrebne moči talnega ogrevanja za vsak prostor posebej. Bistvenega pomena je zagotovo tudi kvalitetna regulacija, ki pripomore k večjemu udobju in prihranku.
 

Stensko ogrevanje

Stensko ogrevanje je način ogrevanja, ki deluje na principu nizkotemperaturne izmenjave toplote, kar omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s sevanjem, deloma tudi s konvekcijo. Zaradi nizkotemperaturnega prestopa toplote so sistemi energijsko izredno varčni, poleg tega pa so tudi konstrukcijsko enostavni, ter cenovno dostopni. Zaradi teh razlogov se stensko centralno ogrevanje vedno bolj uveljavlja tudi pri nas.