Pokličite nas:
041 944 610
041 944 610
Pišite nam:
 
Za vaš objekt nudimo
optimalno rešitev
 
Širok nabor storitev za celovito rešitev
 
BREZPLAČEN ogled in svetovanje
 
ZNIŽAMO vam stroške ogrevanja
Pošlji povpraševanje

Ekosklad

Subvencije za ogrevanje – Eko sklad za toplotne črpalke

Alternativno ogrevanje ne predstavlja več tako velikega finančnega zalogaja, da si ga ne bi mogli privoščiti. Eko sklad subvencije so na voljo za vse vrste ogrevanja prostorov, ki promovirajo ekološko ogrevanje in hlajenje z minimalnimi izpusti škodljivih plinov in onesnaževanja okolja. V tem članku bodo izpostavljene subvencije za toplotne črpalke, ki jih nudi Eko sklad.
 

Izkoristite subvencije za alternativno ogrevanje

Eko sklad subvencije za ogrevanje so finančne spodbude za nakup toplotnih črpalk, ki omogočajo zelo učinkovito alternativno ogrevanje stanovanja in pripravo tople sanitarne vode. Subvencije za toplotne črpalke so nepovratna finančna spodbuda za promocijo obnovljivih virov energije. Razpis za dodelitev subvencije za ogrevanje prostorov in za ogrevanje sanitarne vode pa si lahko ogledate na spletni strani Eko sklada v rubriki »Razpisi«.

Subvencije za toplotne črpalke vključujejo nakup in montažo
Subvencije za toplotne črpalke so posebej določene za vsako toplotno črpalko in njeno minimalno grelno število. Subvencije za takšno alternativno ogrevanje s toplotnimi črpalkami vključujejo:
  • nakup in montažo toplotne črpalke
  • nakup in vgradnjo hranilnika toplote, ki ga vsebuje posamezna toplotna črpalka (voda voda, zemlja voda, zrak voda in ostale)
  • krijejo tudi vse cevne povezave
  • in Eko sklad subvencije za vso varovalno in krmilno opremo, ki jo vsebuje posamezna toplotna črpalka.

Višina nepovratne subvencije znaša 25% stroškov naložbe. Pri posamezni toplotni črpalki pa je višina subvencije za alternativno ogrevanje še dodatno omejena:
  • toplotna črpalka voda voda (ogrevanje in sanitarna voda) do 2000 €
  • toplotna črpalka zemlja voda (ogrevanje in sanitarna voda) do 2000 €
  • toplotna črpalka zrak voda z grelnim številom vsaj 3,6 do 1500 €
  • in 1000 € za toplotno črpalko zrak voda z grelnim številom med 3,3 in 3,6.

Subvencije za toplotne črpalke samo za pripravo sanitarne vode pa ne presegajo 250 €. Poleg subvencij pa lahko najamete tudi ugodno posojilo.
 

Za korak v lepšo prihodnost

Subvencije za ogrevanje na bolj ekološki način so lepa spodbuda za vlaganje v našo prihodnost, ki bo zato veliko čistejša in bolj zdrava. Naredimo že danes nekaj zase in našo Zemljo, ki je samo ena. Oglejte si Eko sklad subvencije za alternativno ogrevanje in postanite del lepše prihodnosti.